Головна Новини Політика президент Зеленський відповів, чому хоче зустрітись із Сі Цзіньпіном
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів, чому хоче зустрітись із Сі Цзіньпіном

Зеленський хоче залучити Китай до Формули миру і глобального саміту миру

17 січня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

Український президент Володимир Зеленський розповів про прагнення  мати зустріч  з керівником Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном. Про це  лідер України  заявив, виступаючи в  Давосі на полях Всесвітнього Економічного Форуму.

Зеленський відповів, чому хоче зустрітись із Сі Цзіньпіном

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Володимир Зеленський  пояснив, що не мав  зустрічі з китайським  лідером  Сі Цзіньпіном, бо він не приїхав у Давос.

Натомість як заявив глава держави, з прем'єр-міністром Китаю Лі Цяном, що знаходиться в Давосі, готовий зустрітись  очільник українського уряду  Денис Шмигаль.

"Справа не у певному рішенні чи вирішенні проблем. Я з радістю зустрінусь з лідером Китаю. І наскільки я знаю, лідером Китаю є Сі Цзіньпін. Він той, хто ухвалює рішення. А я ухвалюю рішення в Україні. Насправді: наш народ ухвалює рішення. Вони проголосували за мене. Зараз я є менеджером. Але, у будь-якому випадку, якщо ми порівнюємо — це про те, хто ухвалює рішення у країнах. Я не потребую якихось діалогів. Я потребую дуже важливих рішень від тих, хто ухвалює рішення. Ми хочемо залучити їх до Формули миру і саміту миру. І ми потребуємо їх на правильній стороні світу. І саме тому, я хочу з ним зустрітись (з Сі Цзіньпіном)", — повідомив  Володимир Зеленський.

Глава держави  нагадав, що раніше  спілкувався телефоном з  очільником Китаю. "Я сподіваюсь, ми продовжимо", — підсумував  український лідер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Швейцарії китайська делегація відмовилася від зустрічі із Зеленським.  Китай  відмовивсь  погодити зустріч прем'єр-міністра Лі Цяна і президента України Володимира Зеленського  на території  Швейцарії.  Важливо, що до цього  очільник Офісу президента України Андрій Єрмак  зазначив, що Китаю дуже важливо приєднатись  до мирних переговорів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини