Головна Новини Політика президент Зеленський відповів, чи зможе Україна пробачити війну Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів, чи зможе Україна пробачити війну Росії

Володимир Зеленський наголосив, що російські війська окупували й вбили тисячі наших людей

11 грудня 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

Громадяни України не пробачать росіянам кровопролитне військове вторгнення. Це – точка неповернення. Про це  український президент   Володимир Зеленський заявив, відповідаючи на запитання  журналістів  латиноамериканських   медіа в Буенос-Айресі.

Зеленський відповів, чи зможе Україна пробачити війну Росії

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Як стверджує  головнокомандувач, ніхто не хоче пробачати РФ. Ніхто їм не пробачить цю війну.

"Вони не зможуть окупувати Україну, бо їх будуть щоденно підпалювати в наших домівках, якщо вони зайдуть туди, окупують і будуть жити. Безумовно, це момент неповернення, бо вони вбили стільки людей, і в кожній сім'ї у нас є якісь втрати – товариш, діти, хтось поранений, хтось в полоні", – зазначив  український лідер.

Коли в 2014 році, додав Зеленський,  в РФ казали "це не ми", то зараз – ніхто нічого не приховує. Вони  виголошують відкрито про цю операцію та свої  плани.  Проте  їм це не вдалось і не вдасться. 

 "Потрібні конкретні гарантії безпеки, щоб вони знов не прийшли до нас, бо ми хочемо просто жити. Так ми живемо ці роки. З одним бажанням: закінчити війну, мирно жити на своїй землі й щоби росіяни більше ніколи не лізли в Україну", – продовжив  український президент. 

За словами українського лідера, Україна  хоче  відновити свою територіальну цілісність, тому що є люди, які перебувають в окупації. Ними не можна торгувати.

Володимир Зеленський  має  переконання, що   Володимиру Путіну не потрібен мир. Для  нього — ключова ідея-це відсутність  незалежності України  та існування її,  як частини Росії.

"Він не хоче ніякого діалогу, не хоче зупинити війну. Для нього сьогодні зупинити війну – це просто два слова телефоном: сказати своїм військам відійти на їхню територію", –  зазначив український лідер.

При цьому, в  2014 році Путін, розпочинаючи військове вторгнення,  казав про  ніби "захист російськомовного населення". В східних регіонах  нашої  країни мешкало дуже багато російськомовних людей. Натомість російська армія  просто розбомбила їх  домівки й забрала  життя.

"Він їх вбив. Просто взяв і вбив. Тих, кого, як він розповідав, захищає", – резюмував  український президент.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський прокоментував паузу допомоги США

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини