Головна Новини Політика президент Зеленський відкрив авіарейси до Кривого Рогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відкрив авіарейси до Кривого Рогу

Президент відкрив авіаперельоти з Києва до Кривого Рогу та ознайомився з реконструкцією аеропорту, яку планують завершити до кінця 2022 року

8 червня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Дніпропетровської області ознайомився з перебігом реконструкції міжнародного аеропорту у Кривому Розі та поспілкувався з посадовцями облдержадміністрації та міста. Про це повідомляє пресслужба Офісу глави держави.

Зеленський відкрив авіарейси до Кривого Рогу

Володимир Зеленський у Кривому Розі. Фото: ОП

З Києва до Кривого Рогу Зеленський прибув рейсовим літаком авіакомпанії WindRose.

"Сьогодні відкриваються рейси українських авіакомпаній до Кривого Рогу, куди давно не літали літаки", — сказав президент.

Глава держави оглянув летовище, яке було збудоване ще у 1978 році. Вартість проєкту реконструкції аеропорту становить 990 млн грн, завершити роботи та здати термінал та злітно-посадкову смугу планують до жовтня 2022 року, зазначив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

За словами очільника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченко, на злітно-посадковій смузі замінять інженерне та світлове обладнання, а також відремонтують перони, встановлять нове навігаційне та метеорологічне обладнання. Після відкриття оновлений аеропорт зможе приймати літаки типу A320 та Boeing 737 та обслуговувати 400 пасажирів за годину.

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області президент України огляне об’єкти програми "Велике будівництво". У Дніпрі під головуванням Зеленського відбудеться засідання Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад.

Нагадаємо, через три роки на Закарпатті планують побудувати новий аеропорт. Прогнозується, що новий аеропорт буде сприяти економічному розвитку регіону. Летовище територіально буде розташоване поблизу Мукачева. За зразок буде взято сучасний аеропорт в Хорватії. Очікується, що новий аеропорт може принести багато позитивних змін для Закарпаття. Насамперед зведення локації допоможе економічному розвитку регіону та впише його в систему європейських авіапутей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини