Головна Новини Політика президент Зеленський у розмові з Байденом виступив із новою ініціативою, як досягти миру в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський у розмові з Байденом виступив із новою ініціативою, як досягти миру в Україні

Володимир Зеленський запропонував скликати глобальний саміт миру

12 грудня 2022, 07:42
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом США Джозефом Байденом. Під час переговорів Зеленський виступив із ініціативою скликати глобального саміту миру. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє сайт Офісу президента України.

Зеленський у розмові з Байденом виступив із новою ініціативою, як досягти миру в Україні

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Глава української держави наголосив, що Україна прагне досягти миру, і наголосив на важливості консолідації міжнародних зусиль для досягнення цієї мети. Саме для цього під час саміту G20 президент України представив формулу миру, яка передбачає десять критично важливих кроків, реалізація яких дозволить припинити війну.

Президент України окреслив бачення української сторони щодо подальшої роботи у цьому важливому напрямку та виступив з ініціативою скликання Глобального саміту миру.

Володимир Зеленський висловив подяку за безпрецедентну оборонну та фінансову допомогу, яку США надають Україні. Вона не лише сприяє досягненню успіху у полі бою, а й підтримує стабільність української економіки.

Глава держави поінформував про наслідки російського ракетного терору, внаслідок якого знищено близько 50% української енергетичної інфраструктури.

У цьому контексті президент відзначив допомогу, яку Сполучені Штати надають для відновлення енергосистеми України. Володимир Зеленський висловив сподівання на поглиблення співробітництва у цій сфері.

Глава держави також наголосив на важливості формування ефективної протиповітряної оборони. Володимир Зеленський закликав президента Джозефа Байдена зробити все можливе, щоб убезпечити мирне населення України та її критичну інфраструктуру. Це особливо важливо саме зараз, коли в Україні розпочався зимовий період.

Читайте на порталі "Коментарі" — підтримка ЄС, дефіцит пального, визнання РФ країною-терористом: що прогнозують наступного тижня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини