Головна Новини Політика президент Зеленський: судову реформу буде доведено до кінця
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: судову реформу буде доведено до кінця

Поки що Україна лише починає реформування

1 грудня 2021, 12:21
Поділіться публікацією:

1 грудня президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді із щорічним посланням, де заявив, що судова реформа хоч і проводиться не вперше, проте саме цього разу її буде доведено до кінця. Про це повідомляє Interfax Ukraine.

Зеленський: судову реформу буде доведено до кінця

Президент України Володимир Зеленський у Верховній Раді - фото з відкритих джерел

Судова реформа передбачає насамперед створення однакових можливостей для громадян і представників сфери бізнесу щодо захисту прав та інтересів, оновлення суддівського корпусу й запровадження електронного суду. Також планується створення Етичної ради для перевірки членів ВРП на доброчесність, скорочення повноважень Окружного адміністративного суду в Києві й залучення міжнародних експертів для формування комісії. 

Незважаючи на такі грандіозні плани щодо реформування суду, сам же президент Володимир Зеленський зазначає, що поки що немає чим пишатися й Україна лише на початку свого шляху, адже на цей момент проголосували всього за два перші закони. Попри незначні досягнення в реформуванні суду Зеленський наголосив, що судову реформу вперше буде доведено до кінця, хоч і не вперше розпочато. Президент підкреслив, що головна умова в боротьбі з корупцією — це справедливий і незалежний суд.

"Цей шлях буде дуже непростим", — додав Зеленський.

Також президент України висловив подяку тим народним депутатам, які голосували за прийняття законів, що мають на меті реалізацію судової реформи, суддям, які готові впровадити її в життя, та міжнародним партнерам, які надають підтримку Україні в цій сфері.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві проходить форум "Україна 30", присвячений проблемам розвитку правосуддя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини