Зеленський сказав, скільки має пройти років, щоб Україна перетворилася на успішну країну

Зеленський у США розповів, якою бачить Україну через 5-10 років

Глава української держави Володимир Зеленський вважає, що 5-10 років Україні може вистачити, щоб стати справжнім форпостом безпеки, мультихабом, успішною і стійкою країною, в якій кожен може самореалізуватися. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляє офіційний сайт Офісу президента.

За словами президента, у влади є чітке бачення, якою має стати наша країна через 5-10 років. Це покроковий план вагомих змін у різних сферах. Головне — це те, що Україна повинна стати успішною державою, де кожен зможе себе реалізувати.

Володимир Зеленський висловив впевненість, що Україна найближчими роками повинна стати "форпостом безпеки, цифрового, інфраструктурного та аграрного хаба". Президент висловив надію, що завдяки співпраці з США вдасться досягти вагомих змін всередині України, внісши зміни в її економіку. Документ під назвою "A Greater Justice and Opportunity - Building Prosperous and Resilient Ukraine" якраз і визначає план розвитку України на найближчу перспективу.

Також президент назвав головну його мету, яка полягає у тому, щоб відновити суверенітет країни, її територіальну цілісність.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна буде ініціювати розширення Нормандського формату. Першими пропозицію отримали вже США. Зеленський заявив, що в вирішенні конфлікту на сході України повинні бути зацікавлені країни Балтії, Польща, а не тільки Україна.

"Коментарі" також повідомляли про те, що Зеленський в США висловив думку про те, що Україна мало підтримки НАТО, а також попросив більш конкретну допомогу у створенні сучасного потужного флоту.