Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, з ким у нього відбулися розмови про посередництво у припиненні війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, з ким у нього відбулися розмови про посередництво у припиненні війни

Президент вважає, що територіальний компроміс означатиме, що цілісність багатьох інших країн відразу ж опиниться під загрозою, оскільки у агресорів буде перед очима "російський успіх"

9 листопада 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що він мав низку розмов, про які раніше публічно не повідомлялося. Це були розмови з лідерами Китаю, лідерами Африки та іншими. Усі вони пропонували посередницькі послуги для початку мирних переговорів з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву глава української держави зробив на конференції Reuters NEXT.

Зеленський розповів, з ким у нього відбулися розмови про посередництво у припиненні війни

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

При цьому президент наголосив, що Україна готова чути абсолютно всі пропозиції, якщо вони не озвучують російський наратив. Саме тому Київ із повагою ставиться до думки Бразилії, США, Китаю, Африки. Саме тому Україна врахувала думку цих та інших країн, коли формулювала пункти своєї формули миру.

"Наші десять пунктів – але із вашими пропозиціями. Але все це має бути засноване на тій головній ідеї", – додав президент.

За його словами, головною ідеєю перед стартом будь-яких переговорів має стати звільнення всієї раніше захопленої ворогом території, виведення всіх російських військ із території України. Володимир Зеленський вважає, що це стане точкою у війні та створить умови для запуску дипломатичної платформи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський визнав, що ескалація на Близькому Сході зменшує увагу до російсько-української війни. На цьому фоні різні західні медіа, а також окремі спікери все активніше просувають тези про нібито неуспішність українського контрнаступу та необхідність шукати нагоди для якихось угод з РФ. Днями у The Washington Post вийшла стаття, де наголошується, що Україна сьогодні – у гіршому становищі, ніж у листопаді минулого року. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" "розмови про переговори", що почастішали, а також реалістичність такого роду розвитку подій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини