Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, який удар очікує по Росії в новому пакеті санкцій
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, який удар очікує по Росії в новому пакеті санкцій

Президент України очікує, що нові санкції ЄС будуть спрямовані та атомну енергетику Росії.

9 травня 2023, 13:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що в 11 пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії будуть внесені обмеження та заборони на російський атомний сектор. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Зеленський розповів, який удар очікує по Росії в новому пакеті санкцій

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва вранці 9 травня. Під час спільного брифінгу з європейською чиновницею президент України розповів про свої очікування він наступних санкцій проти Росії.

"Ми розраховуємо найближчим часом на ухвалення 11 санкційного пакету. Його складовою частиною мають бути потужні санкції, санкції проти атомної галузі держави-терориста", – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаймо, що Єврокомісія на початку травня відправила країнам Європейського союзу пропозиції щодо нового пакету санкцій, де пропонується заборонити транзит багатьох товарів до та через Росію. Окрім того, очікується, що санкції будуть застосовані і проти китайських компаній, які продають товари до РФ, що потім використовуються в оборонному секторі Російської Федерації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай відреагував на потенційні санкції ЄС, які застосують до компаній КНР через співпрацю з Росією.

Також "Коментарі" писали про Німецького лідера Олафа Шольца, який відреагував на демонстрацію військової сили на параді у Москві та закликав й надалі підтримувати Україну у війні проти Росії. Канцлер Німеччини закликає швидше узгодити передачу військової техніки до України, зокрема і розв'язати питання постачання боєприпасів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини