Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, яке рішення від НАТО він очікує на саміті у Вільнюсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, яке рішення від НАТО він очікує на саміті у Вільнюсі

Президент Зеленський підкреслив, що очікує під час саміту у Вільнюсі побачити інші кроки, окрім того статусу, який Україна має зараз щодо НАТО

10 березня 2023, 16:20 comments1482
Поділіться публікацією:

Україна сподівається отримати гарантії безпеки від НАТО ще до того, як стане повноправним членом Альянсу. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу з прем'єр-міністром Фінляндії Санною Марін.

Зеленський розповів, яке рішення від НАТО він очікує на саміті у Вільнюсі

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Щодо саміту у Вільнюсі. Ми запрошені, але ми хотіли б, щоб були якісь відповідні кроки вперед, крім того статусу, який сьогодні є у нас, у наших відносинах з НАТО", — заявив глава української держави.

Зеленський підкреслив, що Київ вдячний кожній державі НАТО, яка сьогодні допомагає зброєю та решті всіх відстоювати суверенітет і захищатися від російської агресії. Але, крім цього, українцям потрібні стратегічні гарантії безпеки вже зараз.

Президент зазначив, що навіть якщо Україна не зможе приєднатися до Північноатлантичного альянсу, поки йде війна, для Києва дуже важливо, щоб цивілізований світ надав гарантії безпеки.

"І саме відповідних кроків назустріч з боку держави НАТО в Україну, до цих гарантій безпеки ми очікуємо на вільнюському саміті", — наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що стане крахом путінського режиму – чому все знову впирається у Крим.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Зеленський заявив, що ми маємо забезпечити крах Росії вже цього року. І це, за його словами, можливо, якщо Україна отримає всю зброю, що запитується. Яка ймовірність краху російського режиму та його агресії цього року? Який саме крах був би найприйнятнішим для України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини