Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, скільки українців просять мобілізувати військові та назвав суму для збільшення армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, скільки українців просять мобілізувати військові та назвав суму для збільшення армії

Володимир Зеленський розповів про мобілізацію в Україні

19 грудня 2023, 18:55
Поділіться публікацією:

Президент Зеленський  заявив, що Генштаб попросив додатково мобілізувати 450-500 тисяч українців. Це питання виносили на Ставці верховного головнокомандувача. За словами президента, додаткова мобілізація обійдеться Україні в додаткових 500 млрд гривень.   

Зеленський розповів, скільки українців просять мобілізувати військові та назвав суму для збільшення армії

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Про це він сказав під час пресконференції 

"Головком та Генштаб звернулися на рівні Ставки з мобілізації. Питання чутливе. Вони звернулися щодо захисту нашої держави та потенційних контрнаступних дій, щодо дефіциту. І їх погляд був, вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб", — заявив глава держави.

За його словами, він відповів військовим, що для такого кроку потрібно більше аргументів. Також Зеленський додав, що має бути комплексний план, що буде з мільйонною армією, яка вже 2 роки захищає країну. І цей план має міститися у законі, який розробляє Рада разом з військовими.

Також він розповів, скільки для цього треба гроші.

"Мобілізація в такому форматі (500 тисяч осіб — ред.) буде коштувати Україні додаткових 500 млрд гривень. Тому я, як президент, як людина, яка багато свого часу віддає для того, щоб знайти ту чи іншу фінансову підтримку України. Я хотів би розуміння від прем'єра-міністра, від міністра фінансів, звідки взяти кошти", — заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що США готують останній пакет військової допомоги УкраїніБілий дім повторив заклик до Конгресу США поквапитись із затвердженням додаткового фінансування для України, застерігши, що нинішніх коштів вистачить лише на один пакет військової допомоги до кінця року. Джон Кірбі зазначив, що США планують оголосити про ще один пакет військової допомоги Україні до кінця грудня.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Григорий

19 грудня 2023, 20:32

Вот жеж ссучье отродье, и так миллион жизней на его совести, так эти падло еще мобилизует. Похоже в эту зажравшуюся харю еврейскую дрон прилетит раньше, чем он наберет эти 500 тыщь. Пора это ссучье отродье могилизировать уже.


Новини