Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, що потрібно для пришвидшення контрнаступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, що потрібно для пришвидшення контрнаступу ЗСУ

Цього літа ЗСУ перейшли до контрнаступу відразу на декількох ділянках фронту

5 листопада 2023, 17:40
Поділіться публікацією:

Для пришвидшеного контрнаступу ЗСУ потрібно ППО. Адже РФ сьогодні контролює українське небо. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News.

Зеленський розповів, що потрібно для пришвидшення контрнаступу ЗСУ

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Ми не маємо достатньо засобів ППО, тому Росія контролює небо. Що буде коли в нас буде достатньо засобів ППО від наших партнерів? Наші війська підуть. Ні, вони побіжать вперед, і це піде швидше. Тому що ми не можемо використовувати наших людей, як м’ясо, як роблять росіяни", — сказав він.

За словами президента Зеленського, поки росіяни контролюють, а в України нема достатньо захисту, то ЗСУ не можуть просуватися швидко вперед.

"Наш топ-1 запит до партнерів — це врівноважити наші сили у небі. Ми повинні довго чекати на F-16 через тренування і так далі, а ППО — це більш швидке вирішення питання. Я говорив про це з Байденом — не давати ППО, а виготовляти разом. Воно дороге, і нам не потрібні подарунки. І це важливо, це також робочі місця", — заявив він.

Тож український президент закликав партнерів дати нам ППО на зиму.

"Наш меседж світу, США, Європі, Азії дати нам ППО, орендувати, особливо на зиму", — наголосив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що говорить реакція Офісу президента на статтю Залужного. Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн прокоментував резонансну статтю головкому ЗСУ Валерія Залужного у The Economist. На думку Зеленського, ситуація на фронті не є патовою, але Росія продовжує контролювати небо, тому Україна береже своїх військових у наступальних операціях. Гостро на статтю відреагував заступник глави Офісу президента Ігор Жовква, розкритикувавши її і зазначивши, що таким чином ми полегшуємо "роботу агресора".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини