Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, що не так із санкціями проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, що не так із санкціями проти РФ

Володимир Зеленський заявив, що пауза після 11-го пакету санкцій проти РФ вже надто затяглася

2 жовтня 2023, 18:02 comments12206
Поділіться публікацією:

Після того, як Європейський Союз прийняв проти Росії 11-й пакет санкцій, цей процес зупинився. Пауза сильно затяглася. Росія не відчуває, що тиск на неї посилюється. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву президент України Володимир Зеленський зробив під час засідання міністрів закордонних справ держав – членів ЄС у Києві.

Зеленський розповів, що не так із санкціями проти РФ

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Глава української держави наголосив, що той тиск, який здійснює Захід на Росію сьогодні, є недостатнім. Це видно насамперед через те, що Росія, як і раніше, так і зараз виробляє ракети, має багато ударних дронів, якими б'є по українських містах. Кількість атак не лише не зменшується. Але, навпаки, зростає.

Володимир Зеленський вважає, що в силах союзників домогтися, щоб будь-які постачання до Росії, які дозволяють їй збільшувати військове провадження, припинилися.

"Потрібно активізувати роботу й щодо нового санкційного пакету Євросоюзу. Будь-які санкційні паузи збільшують час російської агресії, а пауза після 11-го санкційного пакету вже надто затягнулася", – заявив глава держави.

За його словами, Київ давно наполягає на тому, щоб було запроваджено санкції проти атомної галузі РФ.

Президент також звернув увагу, що новий санкційний тиск мають відчути на собі ті країни, які підтримують Росію, зокрема Іран. Адже кожен іранський ударний дрон, яким агресор б'є по європейських містах в Україні, це є причиною для санкційного тиску.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема ефективності санкцій проти Росії заграла новими фарбами після виходу останньої із зернової угоди та висунення низки вимог для розблокування українського морського експорту. Вимог саме в ракурсі ослаблення санкцій. На жаль, країна-агресор навчилася ще й оминати санкції, активно закуповуючи за різними схемами іноземних компонентів для своїх ракет. Згідно з дослідженнями, більшість технологій подвійного призначення імпортуються до РФ з Китаю. А та ж Індія неймовірними темпами скуповує дешево російську нафту. Як зробити санкції ефективнішими? Які ще обмежувальні удари потрібно завдати РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини