Головна Новини Політика президент Зеленський розповів про «сильне рішення», яке допоможе перемогти терор
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про «сильне рішення», яке допоможе перемогти терор

Володимир Зеленський висловився про конфіскацію російських активів

8 лютого 2024, 07:30
Поділіться публікацією:

Усі заморожені російські активи мають бути конфісковані та працювати на захист від терору. Це має стати „сильним рішенням” західних партнерів України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у своєму традиційному відеозверненні зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський розповів про «сильне рішення», яке допоможе перемогти терор

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Глава держави уточнив, що конфісковано мають бути заморожені активи, як країни-терориста, так і осіб, які з нею пов'язані. Все має бути конфісковано та працювати на захист від терору.

"Справедливо – відповідати терористу. Справедливо знищувати терористів. І справедливо змусити державу-терориста платити за те, що вона робить. І ми максимально енергійно працюємо з нашими партнерами, щоб рішення щодо російських активів було якнайшвидше", – заявив Зеленський.

Президент розповів, що на зустрічі з головою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем таки обговорювалися питання конфіскації російських активів.

"Потрібно уніфіковане та сильне рішення. Таке рішення, яке доведе нашу загальну повагу до міжнародного права та повну зневагу до держави-терориста. Звичайно, я поінформував пана Борреля про актуальну ситуацію на полі бою, про наші потреби", — зазначив Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" – продовжується битва за використання заморожених російських активів для відновлення України. Міністр закордонних справ нашої країни Дмитро Кулеба припускає, що ЄС вийде на відповідне рішення цього року. У Кремлі вже панікують і загрожують заходами у відповідь. І на Заході, схоже, бояться цих заходів, а тому досі не прийняли відповідних рішень. І навіть ідея Бельгії випустити боргові зобов'язання для фінансування Києва, використовуючи активи РФ як заставу для погашення боргу, не знайшла особливої підтримки в інших членів ЄС. Як може розвиватись ситуація далі? Чи отримає Україна доступ до закордонних активів країни-агресора чи хоча б їх частини? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини