Головна Новини Політика президент Зеленський розповів про "сигнали" з Пекіна після зустрічі Шольца та Сі Цзіньпіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про "сигнали" з Пекіна після зустрічі Шольца та Сі Цзіньпіна

Володимир Зеленський вважає, що Китай може допомогти відновити мир для України

17 квітня 2024, 08:05 comments3823
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський прокоментував результат зустрічі канцлера Німеччини Олафа Шольца з китайським лідером Сі Цзіньпіном. У своєму вечірньому відеозверненні до українців глава держави зазначив, що Україна активно працює над тим, щоб зробити результативним перший Глобальний саміт миру, який заплановано на червень.

Зеленський розповів про "сигнали" з Пекіна після зустрічі Шольца та Сі Цзіньпіна

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Глава української держави висловив подяку всім лідерам та державам, які за цей тиждень заявили про свою готовність взяти участь у саміті у Швейцарії.

"Я хочу окремо подякувати зараз за зусилля Олафа, пана канцлера Німеччини, за лідерство та відповідну міжнародну комунікацію — за сигнали, які ми почули з Пекіна. Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України, стабільність у міжнародних відносинах", — наголосив президент.

За словами Володимира Зеленського, саміт у Швейцарії дає реальний шанс зробити, щоб Статут ООН, його цілі та принципи справді запрацювали.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, китайський лідер Сі Цзіньпін виклав "чотири принципи" для запобігання виходу війни в Україні з-під контролю, а також відновлення миру.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з'явилася інформація, що Глобальний саміт за українською формулою миру відбудеться у Швейцарії у середині червня. При цьому досі не зрозуміло, чи візьме там участь Китай, який хоче бачити Росію на подібному заході, а також просуває свій план врегулювання. Тим часом президент України Володимир Зеленський вкотре відкинув ідею переговорів із російським диктатором Путіним, а також угоду про мир ціною територіальних поступок країні-агресору. Про що свідчить активізація миротворчої теми? Як події на цьому фронті можуть розвиватися в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини