Головна Новини Політика президент Зеленський розповів про останню зустріч із Путіним: які три питання порушувалися
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про останню зустріч із Путіним: які три питання порушувалися

Зеленський розповів, що на зустрічі з Путіним у 2019 році була довга розмова

26 лютого 2024, 08:00
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський під час прес-конференції розкрив раніше неозвучені деталі про свою зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним у Парижі в грудні 2019 року.

Зеленський розповів про останню зустріч із Путіним: які три питання порушувалися

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Володимира Зеленського попросили згадати про зустріч віч-на-віч з російським диктатором 9 грудня 2019 року, яка відбулася в Парижі, коли там проходила "нормандська зустріч" за участю Зеленського, Путіна, Еммануеля Макрона та Ангели Меркель.

"У нас була довга розмова у різних тональностях. Я йому казав, що Мінські угоди не спрацюють, бо сама тематика відведення військ вздовж лінії зіткнення не працює... Я показував: подивися, за який час ми відвели. Я йому показав, що ми будемо 20 років відводити, це означає, що ми будемо 20 років перебувати у стані замороженого конфлікту, який говорить про те, що війна не закінчилася. Ось про що ми говорили. Дуже довго про це говорили, торгувалися", – наголосив президент.

За його словами, другим питанням була історія щодо газу, про суд, який ми виграли, але ви знаєте, як вони реагують на виграні процеси. Там було акцептування того, що вони передадуть нам гроші, ми отримали тоді гроші.

"І третє питання було щодо обміну. Тоді ми обміняли понад 100 людей. Ну, і він постійно порушував питання ceasefire (припинення вогню – ред.). Але як це може спрацювати, ми потім побачили", – наголосив Зеленський.

Він додав, що кілька місяців справді вдавалося встановити відносне перемир'я, але все закінчилося великими втратами.

При цьому Володимир Зеленський зазначив, що погано пам'ятає всі деталі зустрічі, оскільки має враження, що "це було в іншому житті і все було по-іншому". Однак президент додав, що "дуже довго все це було".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський звернувся до українців у річницю великої війни: що сказав про її завершення та мир.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини