Головна Новини Політика президент Зеленський розповів про нові рішення для розв'язання проблеми дефіциту електроенергії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про нові рішення для розв'язання проблеми дефіциту електроенергії

Володимир Зеленський розповів про створення нової децентралізованої генерації електроенергії, яка має зменшити періоди вимкнення світла.

4 липня 2024, 08:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що уряд має плани, які допоможуть покращити енергосистему та зменшити дефіцит електроенергії для українців. За словами президента, основні можливості будуть покладені на децентралізовану генерацію.

Зеленський розповів про нові рішення для розв'язання проблеми дефіциту електроенергії

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський у вечірньому звернені заявив, що Кабінет міністрів невдовзі повідомить конкретну програму заходів, які допоможуть подолати дефіцит електроенергії та забезпечити періоди з меншими вимкненнями світла.

"Провів сьогодні наради з урядовцями – премʼєр-міністр Шмигаль, перша віцепремʼєрка Свириденко, віцепремʼєр Федоров, міністр фінансів Марченко. Уже є чіткі деталі нових рішень для українців – нових програм, які допоможуть людям у цей час дефіцитів електрики, а також щодо стабілізації мобільного зв’язку", — сказав Зеленський.

За словами президента, максимальні можливості будуть покладені на "створення нової децентралізованої генерації". Крім того, на це буде запроваджено деякий фінансовий ресурс.

Найближчим часом урядовці представлять усю конкретику", — додав Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в "Укренерго" розповіли, коли будуть менші вимикати світло. На це впливає кілька факторів, зокрема температура повітря, російські обстріли та ремонт українських енергооб'єктів. В "Укренерго" заявили, що невдовзі з ремонту вийде частина генеруючих об'єктів, які збільшать можливості для меншого вимикання електроенергії.

Також "Коментарі" писали про те, скільки Україна передала електроенергії 2 липня іншим країнам та скільки змогла отримати від європейських партнерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини