Головна Новини Політика президент Зеленський розповів про масштаби замінованих територій в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про масштаби замінованих територій в Україні

В Україні замінована величезна кількість території

8 серпня 2023, 18:15
Поділіться публікацією:

Росія не веде війну, а  чинить страшний тероризм. Просто люди часто підриваються на мінах. Таку заяву зробив Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ з Латинської Америки, повідомляє Офіс Президента.

Зеленський розповів про масштаби замінованих територій в Україні

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

За словами Володимира Зеленського в Україні заміновано близько 200 тис. кв. км землі. До прикладу ця площа майже однакова з площею Уругваю.

"Це не війна, це тероризм. Росія зайшла і замінувала. Наші діти гуляють, їм відриває кінцівки. Фермери не можуть обробляти свою землю", – заявив Володимир Зеленський.

А через підрив Каховської дамби. В 5 п'яти областях України посуха.

"У нас немає води для людей. Не тільки для фермера, тут вже соціальний вибух – немає питної води. І от ще приблизно така територія без питної води", – констатував Володимир Зеленський.

Президент Зеленський вкотре наголосив, що це не конфлікт і не просто війна – це страшний терор.

"Вони чітко знають – щоб розмінувати таку територію, треба десятиліття. Чи хоче Росія закінчення війни – ось відповідь", – підсумував головнокомандувач України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія створює тіньовий флотПісля виходу з зернової угоди Росія намагається розширити свій флот для експорту зерна, однак санкції та нові небезпеки змушують РФ використовувати старі судна, які часто належать маловідомим власникам з Туреччини чи Китаю. 

17 липня Росія вийшла з зернової угоди, чим фактично блокує експорт українського зерна та намагається використати високий попит та ціни для продажу свого зерна. Москва вже експортує близько до рекордних обсягів зерна, однак у Росії зараз 31 зерновоз, а в кінці грудня було оголошено про потребу побудувати 61 нове судно. Проте досі не побудованого жодного човна.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини