Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, на кого дивляться ті країни, які не визначилися – чи Україна потрібна в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, на кого дивляться ті країни, які не визначилися – чи Україна потрібна в НАТО

Володимир Зеленський заявив, що ті країни, які сумніваються щодо запрошення України до НАТО, дивляться лише на Байдена, і він це знає

6 липня 2023, 14:24
Поділіться публікацією:

Більшість країн-членів НАТО підтримують приєднання України до Альянсу. А держави, які досі не визначилися зі своєю позицією, дивляться у бік США, очікуючи на ясну позицію та сигнал із Вашингтона. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "CNN" зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський розповів, на кого дивляться ті країни, які не визначилися – чи Україна потрібна в НАТО

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Глава держави погодився з тією думкою, що за нинішніх обставин Україні важко відстояти свою незалежність і суверенітет без допомоги США. Це факт, який знають усі.

За його словами, без допомоги США війна РФ проти України перетвориться на заморожений конфлікт. Водночас за допомогою Штатів український народ деокупує свою територію. Президент наголосив, що звільнення кожного наступного міста – це ослаблення Путіна, і цього не треба боятися.

Зеленський зазначив, що зараз США визначаються, чи буде запрошення для України в НАТО.

"Більшість країн НАТО підтримують запрошення України в НАТО. Ті, хто сумнівається, — дивляться лише на президента Байдена. І президент Байден знає, що саме від нього це залежить і це буде його рішення", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим ближче саміт НАТО, який відбудеться у литовській столиці – Вільнюсі 11-12 липня, тим більше різноманітних заяв, що підігрівають до нього інтерес. Президент Литви Гітанас Науседа запевняє, що саміт не розчарує українців. Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні повідомила, що її країна, як і Польща, наполягає на реальних гарантіях безпеки України до вступу до Альянсу. А прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр наголосила, що Вашингтон не змінює свою позицію – Україна потрапить до НАТО лише після того, як відповідатиме всім вимогам цього блоку. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" очікуваннями від майбутнього вільнюського саміту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини