Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, коли Україна все ж таки отримає далекобійну зброю від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, коли Україна все ж таки отримає далекобійну зброю від США

Президент із США обіцяє далекобійну зброю "через деякий час"

22 вересня 2023, 14:54
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський запевняє, що Україна задіяла всі дипломатичні механізми, щоби отримати далекобійну зброю. Незважаючи на те, що в найближчому пакеті військової допомоги США немає ракет ATACMS, зневірятися не варто. Результати роботи українських дипломатів "будуть помітні за деякий час". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Зеленський, спілкуючись з українськими журналістами у Вашингтоні, повідомляє сайт Офісу президента.

Зеленський розповів, коли Україна все ж таки отримає далекобійну зброю від США

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Глава держави наголосив, що мав важливі зустрічі у столиці США. Зокрема, мовляв, відбулися надзвичайно відверті розмови з американськими конгресменами, які "одержали усі відповіді".

Президент наголосив, що під час зустрічі з конгресменами обговорювалися певні плани, а також необхідна допомога Україні.

"Це зазначили і у Білому домі, що ми спілкувалися з конгресменами. До мене звертався і Пентагон із цим. Мій голос чують, і саме такі прямі розмови треба проводити", — вважає Зеленський.

Щодо перспектив надання Україні ракет ATACMS президент наголосив, що йдеться загалом про посилення далекобійних можливостей України.

"Ми над цим питанням дуже довго і потужно працюємо. І буде так само, як із F-16. Ми розуміємо, як буде. І настане момент — ми все це побачимо".

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський завершив візит до США. Після перебування у Нью-Йорку, де він виступив на Генасамблеї ООН, а також на Раді безпеки ООН, український лідер побував у Вашингтоні. Там відбулася його зустріч із головою Пентагону (міністром оборони США) Ллойдом Остіном, з конгресменами, які представляють як Демократичну, так і Республіканську партії. При цьому виступити перед усім Конгресом, як це було торік, Зеленському не дали. Натомість він поспілкувався із президентом США Джо Байденом та його командою. Прозвучали традиційні обіцянки підтримувати Україну, було оголошено про надання нам нового пакету військової допомоги на 325 млн доларів. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" підсумки вашингтонських зустрічей Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини