Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, чому відстань України до членства в НАТО так і не скорочується
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чому відстань України до членства в НАТО так і не скорочується

Президент України Володимир Зеленський заявив, що коли українська держава хоче говорити про свою незалежність, багато інших країн мають якісь "свої зацікавленості"

17 лютого 2022, 13:50
Поділіться публікацією:

Україна вже досить тривалий час заявляє, що хоче стати повноправним членом НАТО. Окрім заяв, проводяться необхідні реформи, зміцнюється армія, але про реальні терміни приєднання до НАТО в самому Альянсі не говорять. Так відбувається не лише через категоричну позицію Росії, але також через небажання бачити Україну в НАТО з боку окремих країн Альянсу. Як передає видання "Коментарі", таку думку висловив президент України Володимир Зеленський, спілкуючись із представниками ЗМІ.

Зеленський розповів, чому відстань України до членства в НАТО так і не скорочується

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Президент зазначив, що питання "чому Україна не наближається до своєї мети – членства в НАТО" анітрохи не філософське, тому що є конкретні причини, які пояснюють, чому Україна сьогодні ще не член НАТО.

Володимир Зеленський вважає, що причини сьогодні дві. Перша – Росія, яка всіма можливими способами намагається не допустити членства України в НАТО. Друга причина – підігравання Росії деяких країн-членів НАТО, які проти членства України в Альянсі.

Глава української держави заявив, що було б неправильно говорити, що Україна не може стати членом НАТО лише через одну Росію. Це не так. При цьому Володимир Зеленський заявив, що він не називатиме почергово назви країн, які проти вступу України до НАТО. Своє небажання говорити відкрито Зеленський пояснив тим, що Україна зараз переживає дуже непростий час, і зайві дипломатичні суперечки із союзниками нині Києву не потрібні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Зеленський готується зустрітися з віце-президентом США Харріс. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, чи є сенс у такій зустрічі та чим під час переговорів може йтися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини