Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, чому Росія не готова до мирного врегулювання війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чому Росія не готова до мирного врегулювання війни

Зеленський також заявив, що готовий до діалогу для завершення війни

21 квітня 2022, 07:24 comments2309
Поділіться публікацією:

Росія не демонструє, що вона готова до мирного врегулювання війни в Україні. Як передає видання "Коментарі", про це заявив президент Володимир Зеленський під час брифінгу з головою Європейської ради Шарлем Мішелем.

Зеленський розповів, чому Росія не готова до мирного врегулювання війни

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Президент зазначив, що росіяни навіть не намагаються йти на те, щоб мирним шляхом припинити війну, яку вони розв'язали в Україні.

Володимир Зеленський провів паралель нинішньої ситуації із тією, що була перед російським вторгненням. Тоді багато росіян виходили у ЗМІ, публічно повідомляли, що вони навіть не думають нападати на Україну і що це неможливо. Те саме зараз – спікери Кремля розповідають, що вони вітають мирне врегулювання, а самі при цьому атакують, посилюють ескалацію.       

При цьому президент вкотре заявив, що він готовий і до зустрічі з Путіним, і до прямого діалогу щодо припинення війни. Президент додав, що зустріч двох глав держав могла б відбутися, якби був бодай найменший шанс припинити війну.

Позиція України залишилася незмінною – тому президент України налаштований вести переговори з лідером росіян щодо того, щоб війська Росії були відведені на ті позиції, які вони займали до 24 лютого, коли й відбулося повномасштабне вторгнення РФ до України.

За словами Володимира Зеленського, якщо офіційна Москва назве дату та місце зустрічі, то Україна готова буде їх прийняти та провести зустріч.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Офісі президента розповіли, чому переговори з Росією про припинення війни зайшли в глухий кут і фактично заморожені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини