Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, чому деякі країни проти приєднання України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чому деякі країни проти приєднання України до НАТО

Президент Володимир Зеленський вважає, що деякі країни НАТО так бояться Росію, що не готові бачити Україну в союзі

3 червня 2023, 13:50
Поділіться публікацією:

Є низка країн-членів НАТО, які проти приєднання України до Альянсу через страх перед Росією. Проте Україна все одно очікує сигналу від Альянсу про вступ. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю The Wall Street Journal заявив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський розповів, чому деякі країни проти приєднання України до НАТО

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Я вважаю, що деякі країни НАТО так бояться Росію, що не готові бачити Україну в союзі. Якщо нас не бачать і не дадуть якогось сигналу у Вільнюсі (Ред. – на саміті НАТО), я вважаю, Україні нема чого робити на цьому саміті", — заявив Зеленський.

Він наголосив, що Україна не хоче бути в НАТО у той час, коли на її території йде війна, але прагне приєднатися після перемоги. Президент наголосив, що Україна очікує потужний сигнал від союзників.

"Скільки життів коштує одна фраза на Вільнюському саміті, скільки життів українців коштує фраза: "Україна буде в НАТО після цієї війни, після того, як буде безпечно". Скільки це коштує?", — сказав лідер українців.

Зазначимо, водночас прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Росії не готові навіть розглядати ймовірність вступу України до НАТО, оскільки Росія цього не допустить за жодних обставин.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема розширення та зміцнення НАТО актуалізувалася. Президент США Джо Байден натякнув, що питання щодо приєднання Швеції до НАТО практично вирішене. Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг закликає країни-члени Північноатлантичного альянсу витрачати не менше 2% від ВВП на оборону, адже їхні запаси боєприпасів виснажуються в ракурсі підтримки України у війні з Росією. У свою чергу, Україна сподівається отримати на липневому саміті НАТО, як мінімум, якісь гарантії безпеки, які також зараз активно обговорюються. Чого в найближчому майбутньому чекати від Альянсу? На що може розраховувати Україна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини