Головна Новини Політика президент Зеленський різко висловився щодо останніх змін на саміті НАТО: безпрецедентно й абсурдно
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський різко висловився щодо останніх змін на саміті НАТО: безпрецедентно й абсурдно

Президент України вважає обговорення без України на саміті НАТО абсурдним, а нові правки назвав з дивними формулюванями.

11 липня 2023, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що поїде на саміт НАТО у Вільнюсі, адже це повага до союзників. Однак президент вказав, що Україна також заслуговує поваги. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Володимира Зеленського.

Зеленський різко висловився щодо останніх змін на саміті НАТО: безпрецедентно й абсурдно

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський повідомив, що українська делегація перебуває на шляху до Литви і отримала сигнали про те, що члени НАТО обговорюють нові формулювання без участі України.

Зеленський пояснює, що ці формулювання обговорюються на рівні щодо запрошення України до НАТО, і навіть не стосуються членства в альянсі.

"Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення, і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про "умови" навіть для запрошення України…", — пише президент України.

Зеленський пояснює, що таким чином альянс не має готовності запросити Україну до НАТО, або зробити її членом військового союзу.

"Значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах із Росією. А для Росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор", — вважає Володимир Зеленський.

Президент України пояснює, що невизначеність у питанні вступу України до НАТО – "це слабкість" та додав, що "відверто" буде говорити щодо цієї теми на саміті у Вільнюсі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Стали відомі дві країни, які блокують вступ України до НАТО

Також "Коментарі" писали, що генсек НАТО Єнс Столтенберг відреагував на постійні погрози з боку Росії щодо можливого застосування ядерної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини