Головна Новини Політика президент Зеленський різко відповів на заяви Трампа про завершення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський різко відповів на заяви Трампа про завершення війни

На думку українського президента, ймовірна домовленість Трампа з Путіним не зупинить диктатора

1 червня 2024, 15:45 comments6354
Поділіться публікацією:

Плани потенційного кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа завершити війну в Україні завдяки поступкам можуть бути не тільки небезпечними для України, а й для позиції США у світі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву інтерв'ю "The Guardian" зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський різко відповів на заяви Трампа про завершення війни

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Український лідер упевнений, що російський диктатор Володимир Путін не зупиниться в Україні і йтиме далі у разі перемоги у війні.

На думку українського президента, ймовірна домовленість Дональда Трампа із Володимиром Путіним не зупинить кремлівського диктатора.

"Я не розумію, невже він хоче бути президентом-лузером? Давайте уявимо, що Трамп став президентом і вирішив закінчити війну за рахунок України. Наприклад. І якимось чином отримав підтвердження від Путіна, що це стоп, це все. Українці не будуть з цим миритися, але він може тоді сказати, що не дає нам жодної підтримки, а Україна без зброї не зможе воювати. Давайте уявимо. І уявіть собі на секунду, що після цього Путін піде далі. То ким для всього світу буде цей президент США?", – зазначив Зеленський.

Глава держави заявив, що у разі перемоги Путіна президент США виглядатиме слабким. Йдеться не лише про особистих американських лідерів, а й про інституційність США.

"І тоді Путін піде далі, розуміючи, що США вже не такий великий гравець. І тоді на арену вийдуть інші авторитарні лідери інших країн. І ось вам і припинення вогню, і початок того, що всі бояться говорити. Це третя світова війна", – заявив президент України.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Володимир Зеленський заявив, що все, що є замороженим конфліктом, є війною – повільною війною, або повільною окупацією, або замороженим конфліктом між сторонами. Тому Київ категорично проти такого сценарію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський розповів, що вже робить Путін, аби зірвати саміт миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини