Головна Новини Політика президент Зеленський провів розмову з Ердоганом: відомі перші подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський провів розмову з Ердоганом: відомі перші подробиці

Україна дякує президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану за активну участь у збереженні "зернової угоди"

2 листопада 2022, 21:00
Поділіться публікацією:

Україна вдячна президенту Туреччини за активну участь у збереженні "зернової угоди". Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву президента України Володимира Зеленського.

Зеленський провів розмову з Ердоганом: відомі перші подробиці

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Подякував за потужну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України", — йдеться у повідомленні українського президента.

Також Володимир Зеленський розповів, що він та турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган поговори про подальші кроки з повернення українських полонених і політв’язнів.

"У цьому питанні для нас також важлива підтримка Туреччини", — повідомив президент Зеленський.

Окрім цього, глава держави подякував президенту Туреччини за активну участь у збереженні "зернової угоди". 

 Своєю чергою Ердоган заявив, що на основі розуміння, яке повністю відновить територіальну цілісність та суверенітет України, слід активізувати дипломатичні зусилля, щоб завершити війну.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Росія повертається до зернової угоди. Телефонна розмова президента Туреччини Реджепа Ердогана з російським диктатором Путіним не пройшла безрезультативно. Як заявив російський президент, Росія повертається до реалізації "зернової угоди", яка призупинена після вибухів у Севастополі. Володимир Путін уточнив, що відповідні "гарантії" російському міноборони передала офіційна Анкара. Безпосередньо з Україною про "гарантії" діалог не вівся. При цьому господар Кремля зазначив, що він особисто дав вказівки міністерству оборони відновити участь у угоді. За словами президента РФ, Москва знову може вийти із зернової угоди, якщо побачить, що отримані від партнерів "гарантії" не виконуються повною мірою.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини