Головна Новини Політика президент Зеленський просить Південну Корею зняти обмеження та надати озброєння: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський просить Південну Корею зняти обмеження та надати озброєння: про що йдеться

Глава держави закликав Сеул надати Києву системи ППО

30 травня 2023, 10:30
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що Південна Корея надасть Україні оборонну військову техніку, таку як зенітні системи для відбиття атак РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю глави українського президента південнокорейській щоденній газеті "Chosun Ilbo".

Зеленський просить Південну Корею зняти обмеження та надати озброєння: про що йдеться

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Український лідер висловив подяку за обіцянку Південної Кореї відправити нашій країні машини для розмінування та гуманітарну допомогу на загальну суму близько 230 мільйонів доларів.

При цьому Зеленський у спілкуванні з журналістами у Києві зазначив, що Україні потрібні системи ППО та раннього попередження.

"Ми усвідомлюємо, що існує кілька обмежень щодо підтримки озброєнь. Проте я вважаю, що корейські принципи не повинні застосовуватися до оборонних систем та обладнання для захисту енергосистем (що Корея поки що не підтримує)", — заявив Зеленський.

При цьому президент підкреслив, що зенітні комплекси – це суто оборонна техніка, яка не застосовується під час наступу.

"Для відновлення України "Небесний Щит" має існувати. Ми щиро сподіваємося, що Корея підтримає нас у цій галузі. Крім того, є система раннього попередження, яка попереджає про російські авіаудари, які також потребують допомоги від Південної Кореї", — заявив глава держави. .

Зазначимо, що Південна Корея вперше заявила про можливість надання Україні озброєнь та боєприпасів. У відповідь на це заступник голови Ради безпеки РФ, екс-президент Дмитро Медведєв натякнув, що в такому разі його країна здійснюватиме постачання зброї до КНДР (Північна Корея). Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ці заяви.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як зупинити ірано-російську співпрацю – що потрібно зробити Україні та Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини