Головна Новини Політика президент Зеленський прокоментував проліт ракет Росії через Молдову та Румунію
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський прокоментував проліт ракет Росії через Молдову та Румунію

Проліт російських ракет сьогодні через Молдову та Румунію є викликом НАТО,- заявив Зеленський

10 лютого 2023, 15:44
Поділіться публікацією:

Український президент назвав проліт ракет Росії через Молдову та Румунію викликом НАТО та колективній безпеці.  Політик закликав світ зупинити російський терор. Про це заявив Володимир Зеленський, повідомляють "Коментарі" з посиланням на його звернення.

Зеленський прокоментував проліт ракет Росії через Молдову та Румунію

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Кілька російських ракет пройшли повітряним простором Молдови та Румунії. Ці ракети — виклик НАТО, колективній безпеці. Це терор, який можна і треба зупинити. Світ повинен зупинити", — сказав він.

Окрім цього, у своєму зверненні Володимир Зеленський повідомив, що 10 лютого під час чергової атаки ворога було випущено понад 70 ракет, з них 60 збили сили ППО. За його словами, цілями були цивільна інфраструктура та звичайні українці.

Також Володимир Зеленський розповів, що  внаслідок ракетних ударів є жерти. Він висловив співчуття рідним загиблих.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ігнат пояснив, чому Україна не збила ракети над Румунією та Молдовою. 10 лютого Росія здійснила черговий масштабний ракетний обстріл України. Кілька ракет перетнули державний кордон інших країн, зокрема Румунії, яка є членом НАТО. Як повідомляє Валерій Залужний, дві російські крилаті ракети о 10:18 здійснили перетин державного кордону Молдови. Окрім молдовського повітряного простору, ракети також увійшли на територію НАТО. ЗСУ могли збити ці ракети, проте не стали цього робити.  Військові розуміли ризики і загрози населенню іноземної держави, тому цього не зробили одразу. Це вже не вперше, коли ракети перетинають державний кордон інших країн. Раніше були випадки, що російська ракета впала на територію Молдови, а також Польщі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини