Головна Новини Політика президент Зеленський призначив перевірку підрозділів ЗСУ на передовій
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський призначив перевірку підрозділів ЗСУ на передовій

Комісія на чолі з представниками Офісу президента перевірить стан готовності формувань, що входять до складу ООС до виконання завдань за призначенням

3 лютого 2021, 20:05
Поділіться публікацією:

Президент України ініціював проведення перевірки стану готовності підрозділів ЗСУ, які знаходяться на передовій. Відповідне розпорядження №12 він підписав 1 лютого, повідомляє прес-служба Голови держави.

Зеленський призначив перевірку підрозділів ЗСУ на передовій

Президент призначив інспекцію ООС. Фото: відкриті джерела

Мета перевірки — інспекція діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, які виконують завдання на передовій. Комісія перевірятиме рівень готовності сил та засобів, що приймать участь в Операції об'єднаних сил, до виконання завдань за призначенням.

Інспекція вивчатиме заходи, що вживають органи військового управління, керівництво ЗСУ та Міністерство оборони задля використання наявних сил та засобів, які виконують бойові завдання на сході країни. Буде проведено оцінку їхньої ефективності.

Перевірка покликана віднайти причини, які можуть негативно вплинути на рівень готовності сил і засобів на виконання завдань за призначенням.

Прес-служба Президента пояснює, що проведення перевірки не було неочікуваним, адже вона затверджена у "Плані контролю за діяльністю Збройних сил України та інших військових формувань у 2021 році".

Результатом інспекції стане доповідь Президентові, а також підготовка пропозицій щодо того, які є можливості для підвищення рівня спроможностей ЗСУ та розв'язання наявних проблем у оборонній сфері.

Основним виконавцем доручення виступає Офіс президента, який залучає в комісію представників Ради національної безпеки та оборони, Збройних сил та Міністерства оборони.

Нагадаємо, нещодавно зі свого чергування в зоні ООС зник військовослужбовець. "Коментарі" повідомляли, що є підозри про утримання його у полоні бойовиками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини