Головна Новини Політика президент Зеленський привселюдно звернувся з проханням до Байдена – від цього залежить майбутнє України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський привселюдно звернувся з проханням до Байдена – від цього залежить майбутнє України в НАТО

Президент Зеленський закликав Джо Байдена запросити Україну до НАТО вже зараз, не відкладаючи цього питання

4 липня 2023, 08:10 comments2603
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський закликав президента США Джо Байдена зараз офіційно запросити Україну до НАТО, навіть якщо це стане можливим лише після закінчення повномасштабної російсько-української війни. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву український президент зробив в інтерв'ю телеканалу "CNN".

Зеленський привселюдно звернувся з проханням до Байдена – від цього залежить майбутнє України в НАТО

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Getty Images

Володимир Зеленський висловив думку, що саме від позиції голови Білого дому залежить – буде Україна в НАТО чи ні. Так склалося, що саме президент США є тією особою в Альянсі, яка має найбільший вплив на політику розширення блоку.

"Він (Ред. — Джо Байден) підтримує наше майбутнє в НАТО", але запрошення зараз стало б величезним мотиватором для українських солдатів", — заявив Володимир Зеленський.

Від журналіста прозвучало питання, чому саме зараз Володимир Зеленський звертається до Джо Байдена, а чи не хоче дочекатися запрошення, коли настане час? На це президент відповів, що для України важливо отримати запрошення саме зараз. Український народ хоче розуміти, що стане членом НАТО.

При цьому український лідер заявив, що він не будує ілюзій і усвідомлює, що Україна не приєднається до НАТО, поки на її території триває війна. Але сигнал, остаточне рішення дуже важливо отримати саме зараз і отримає його Київ чи ні – залежить від Джо Байдена.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що повноцінне членство України в Північноатлантичному альянсі показало б, що світ не боїться будь-якого агресора, зокрема російського. Він також зазначив, що Київ активно просуває питання про те, щоб на саміті у Вільнюсі 11-12 липня отримати офіційне запрошення на вступ до Альянсу. Як оцінюєте заяви, що звучать останнім часом від президента і його Офісу, в ракурсі саміту НАТО, що наближається? Що ми можемо отримати – і чому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини