Головна Новини Політика президент Зеленський пояснив причини звільнення Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пояснив причини звільнення Залужного

Зеленський наголосив, що новий етап війни потребує нового підходу.

8 лютого 2024, 19:45
Поділіться публікацією:

ЗСУ потрібні зміни, адже Україна не змогла досягти успіху "на землі" у війні проти Росії у минулому році.  Таку заяву президент Володимир Зеленський, пояснюючи причини звільнення генерала Валерія Залужного.

Зеленський пояснив причини звільнення Залужного

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Перший рік – вистояли. Почали повертати своє. Довели світу, що Росія може програвати. Другий рік цієї війни – ми виграли Чорне море. Виграли зиму. Довели, що можемо відновити контроль над українським небом. Але, на жаль, не змогли досягти цілей нашої держави на землі", — заявив він.

За словами президента, зараз є "відчуття стагнації" на південних напрямках фронту та складнощі в боях на Донеччині. Це вплинуло на українців.

"Українці стали рідше говорити про перемогу. Але український дух не втратив віри в перемогу. Україна зберігає свій історичний шанс. Реалізувати його – наш обов’язок. Цей рік повинен стати часом України – часом, коли кожен український воїн знатиме, як і раніше, що Українська держава, українська армія здатні перемагати", — заявив Зеленський.

Володимир Зеленський розповів, що відверто поговорив із Залужним про необхідність "термінових змін" в армії.

"Це не про прізвища. І тим більше не про політику. Це про систему нашої армії, про менеджмент у ЗСУ, про залучення досвіду бойових командирів цієї війни. Кожен солдат, кожен сержант і кожен офіцер, який бачить фронт, розуміє, які рішення потрібні. Суттєво більша технологічність дій армії. Перезавантаження генералітету. Штаби всіх рівнів мають знати й відчувати фронт так само як солдати на "нулі"," — сказав Зеленський.

Також президент наголосив, що бойові командири мають отримати можливість реалізувати свій особливий досвід на рівні всієї армії – у її керівництві. За його словами, зараз в армії перебуває близько мільйона людей, але більшість із них "не відчула фронту", тоді як меншість дійсно воює на передовій.

"Потрібен інший підхід, зокрема, до ротацій. Інший підхід до управління фронтом, до мобілізації та рекрутингу", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський призначив новим Головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини