Головна Новини Політика президент Зеленський пояснив, чому цей тиждень для України увійде в історію
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пояснив, чому цей тиждень для України увійде в історію

Президент попередив, що варто очікувати на посилення ворожої активності

20 червня 2022, 07:30 comments1353
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вважає, що з 20 червня починається багато в чому доленосний тиждень для України. Це пов'язано з тим, що вирішиться, чи вийде України статус кандидат ЄС чи ні. Тому варто очікувати, що країна-агресор військовим шляхом намагатиметься завадити цьому. Російські війська активізуються відразу на кількох напрямках. Як передає портал "Коментарі", про це Володимир Зеленський наголосив у своєму відеозверненні до українців.

Зеленський пояснив, чому цей тиждень для України увійде в історію

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Глава української держави зазначив, що Україна має позитивний вердикт від Єврокомісії щодо надання нашій країні статусу кандидата ЄС. Але для того, щоб завершити цей процес, потрібна позитивна відповідь усього Європейського Союзу, яку ми сподіваємося отримати наприкінці тижня на саміті ЄС.

Президент зазначив, що для всіх очевидно, що з 1991 року було трохи настільки доленосних рішень для України, як ми очікуємо зараз. І я впевнений, що інтересам усієї Європи відповідає лише позитивне рішення. Очевидно, варто очікувати від Росії посилення ворожої активності спеціально, показово саме цього тижня. І не лише проти України, а й інших країн Європи.

Президент також зазначив, що окупанти накопичують сили на Харківському напрямку, у Запорізькій області, знову обстрілювали українську паливну інфраструктуру, хочуть посилити ситуацію із пальним.

"Безумовно, і на це будемо відповідати", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США можуть визнати РФ державою-спонсором тероризму : експерти розповіли, що це означає, чим це загрожує Кремлю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини