Зеленський пояснив, чому були потрібні перестановки в уряді

Зеленський назвав, чого очікує від замін в уряді

Глава української держави Володимир Зеленський заявив, що очікує від замін в уряді ще активнішої роботи, ніж раніше. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у традиційному зверненні Володимира Зеленського до українців.

"Відбулися урядові заміни. Я вдячний парламенту за підтримку відповідних кандидатур. І дуже важливо, щоб урядові інститути зараз працювали максимально активно – ще активніше, ніж це було раніше. На всіх рівнях. Більше інвестицій партнерів в оборонне виробництво України. Більш активне просування у переговорному процесі з Євросоюзом – це підготовка майбутньої угоди про вступ. Більше взаємодії та взаєморозуміння між центральною владою та громадами”, – заявив президент.

Також український лідер очікує більше підтримки для фронту та постачання зброї, захисту енергетики та відновлення зруйнованої. Серед завдань також чітка ветеранська політика, протидія російській пропаганді за кордоном, робота із глобальною українською спільнотою та забезпечення фінансової стабільності держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у нашій країні ні для кого не секрет, що Кабмін фактично безпосередньо управляється Офісом президента. І ось зараз почалося активне "перезавантаження" уряду. Хоча, як показало голосування, яке не відбулося за відставку Куліби 4 вересня, не все так гладко. Чому міністри відмовляються працювати під управлінням Банкової? Чому зараз розпочалися такі кадрові процеси? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому почалося урядове перезавантаження: до чого це призведе. Експерти детально проаналізували ситуацію.