Головна Новини Політика президент Зеленський повідомив подробиці зустрічі з Ердоганом: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський повідомив подробиці зустрічі з Ердоганом: що відомо

18 серпня до Львова також завітав й генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш

18 серпня 2022, 19:07
Поділіться публікацією:

18 серпня у Львові відбулася зустріч президентів України та Туреччини. Володимир Зеленський та Реджеп Ердоган обговорили важливі питання, зокрема зернову угоду та ситуацію навколо Запорізької АЕС. Про це повідомив  український президент у Telegram.

Зеленський повідомив подробиці зустрічі з Ердоганом: що відомо

Володимир Зеленський та Реджеп Ердоган (фото: t.me/V_Zelenskiy_official)

"Вагомий меседж підтримки з боку такої потужної країни - візит президента Туреччини до України", — заявив Зеленський.

Відтак, глава держави повідомив, що під час зустрічі з президентом Туреччини, вони обговорили низку важливих тем, зокрема, удосконалення зернової ініціативи, ситуацію навколо Запорізької АЕС, ядерний шантаж з боку Росії, викрадення росіянами зерна на тимчасово окупованих територіях, оборонну взаємодію.

Також Володимир Зеленський висловив сподівання, що розширення співпраці між Україною і Туреччиною в майбутньому посилить обидві сторони.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про загрози РФ та зустріч Зеленського, Ердогана та Гутерріша. Президент України Володимир Зеленський 17 серпня у своєму традиційному вечірньому зверненні заявив, що російська армія має відійти від Запорізької АЕС та всіх прилеглих районів, забравши свою військову техніку зі станції, без будь-яких умов і якнайшвидше. Таким чином давши можливість забезпечити належний контроль за ЗАЕС з боку МАГАТЕ. Політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак вважає, що сьогоднішні переговори Зеленського, Ердогана та Гутерріша – це насамперед переговори про перспективу та формат "великих переговорів" Росії та України. Тому питання вже працюючої "зернової угоди" і застосовуваного РФ ядерного шантажу навколо Запорізької АЕС ув'язуються як вузлові моменти, які сприяють або виключають ці "великі переговори".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини