Головна Новини Політика президент Зеленський пообіцяв відповідь сусідам, які проти експорту українського зерна
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пообіцяв відповідь сусідам, які проти експорту українського зерна

Глава держави заявив, що Україна готова "цивілізовано відповідати" сусідам, які порушуватимуть право Євросоюзу

16 вересня 2023, 08:15 comments3885
Поділіться публікацією:

Київ не погоджуватиметься з "несусідськими" рішеннями, які ухвалили країни, що межують з Україною щодо заборони постачання українського зерна до ЄС. Україна дасть "цивілізовану відповідь" сусідам. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Telegram зробив президент України Володимир Зеленський, відреагувавши на рішення ЄК про зняття обмеження на доступ української аграрної продукції на ринок Євросоюзу.

Зеленський пообіцяв відповідь сусідам, які проти експорту українського зерна

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Український лідер також висловив подяку голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн, яка показала, що вона вміє стримувати свої обіцянки.

"Щойно переговорив з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн... Щиро вдячний Урсулі фон дер Ляйєн за дотримання слова та правил вільного ринку. Це приклад справжньої єдності та довіри між Україною та ЄС", — написав глава української держави.

Він додав, що важливо, щоб під час війни відчувалася підтримка України, насамперед, з боку країн-сусідів. Європейська єдність має давати позитивний результат і об'єднувати. При цьому президент наголосив, якщо ж рішення низки країн порушуватимуть право ЄС, Україна не мовчатиме, Київ знайде способи дати цивілізовану відповідь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — болісна тема продовження заборони на експорт українського зерна до сусідніх країн Євросоюзу продовжує набирати обертів. Голова офісу комісара ЄС з торгівлі Міхаель Хагер виступив із пропозицією продовжити заборону (термін дії нинішнього обмеження спливає 15 вересня) на імпорт українського зерна та олійних культур до Польщі, Румунії, Болгарії, Словаччини та Угорщини (транзит дозволено). Раніше та ж Угорщина, за Польщею, дала зрозуміти, що точно продовжить ембарго українського зерна і після 15 вересня. Чому склалася така ситуація, що наші союзники боротьби з російською агресією стають нашими суперниками у певних аспектах? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – торги навколо санкцій та зернової угоди: хто їх веде – чого досягає Росія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитро

28 вересня 2023, 08:14

Прикольно. Это значит пришел я на базар, мяса там прикупить, рыбки. А мне тут ультиматум - покупай помидоры, иначе заставим купить через суд. А мне помидоры не нужны, свои есть. И что делать? Я бы на такой рынок больше не пришел, однозначно. И теперь вопрос - какие хозяева агрохолдингов заставляют президента портить отношения с ближайшими соседями?


Новини