Головна Новини Політика президент Зеленський пообіцяв відкрити накопичувальні рахунки для дітей українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пообіцяв відкрити накопичувальні рахунки для дітей українців

Президент Володимир Зеленський анонсував запровадження "економічного паспорта українця" – рахунків для дітей, на яких накопичуватимуться кошти від сплати за використання надр

1 грудня 2021, 11:00 comments1422
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський розповів про запровадження "економічного паспорта українця" – рахунків для дітей, куди перераховуватимуться гроші від сплати за використання надр, та які підростаюче покоління зможе використати на здобуття освіти чи придбання житла після досягнення повноліття. Як повідомляє видання "Коментарі", про це глава держави заявив під час щорічного послання президента до Верховної Ради.

Зеленський пообіцяв відкрити накопичувальні рахунки для дітей українців

Володимир Зеленський. Фото Українська правда

Законопроект про економічний паспорт українця Володимир Зеленський пообіцяв зробити до 10 грудня. Ця ініціатива полягатиме в накопиченні коштів на особистих рахунках дітей українців. Накопичуватимуться кошти доти, доки дитині не виповниться 18 років. Після настання повноліття громадяни України самі вирішуватимуть, чи використовуватимуть накопичені кошти на освіту чи на житло, на свій розсуд.

Володимир Зеленський також розповів, де уряд візьме кошти на реалізацію його ініціативи. Фінансовий ресурс вдасться отримати завдяки законопроекту №5600, який суттєво збільшує податки.

Глава держави наголосив, що ці два закони допоможуть здійснити давню мрію українців про те, що олігархи стануть головними спонсорами майбутнього українських дітей. Адже найголовніші інвестиції – це інвестиції, які вкладаються у дітей.

Також Зеленський анонсував запуск державної програми "Українська мрія". Ця програма полягатиме в тому, що українці, які чесно сплачують податки, матимуть можливість на отримання кредиту за ставкою 5%. Ці кошти можна буде використовувати на купівлю нерухомості, здобуття освіти і так далі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — поліція посилила заходи безпеки у Києві, столиця виявилася заблокованою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини