Головна Новини Політика президент Зеленський підписав закон про посилення захисту дітей-сиріт
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закон про посилення захисту дітей-сиріт

Закон дозволяє дітям-сиротам залишатися в прийомних сім'ях та дитбудинках до 23 років за власним бажанням

24 грудня 2020, 08:05
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський 23 грудня підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав осіб з-поміж дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яким встановлено інвалідність”. Інформацію про подію розмістили на офіційному сайті Офісу Президента України.

Зеленський підписав закон про посилення захисту дітей-сиріт

Діти-сироти зможуть проживати у прийомних сім'ях та дитбудинках довше. Фото: svidok.info

У повідомленні сказано, що документ підвищить соціальний захист дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідно діти, які мають інвалідність, проживають в прийомній сім'ї або в дитячому будинку можуть продовжити там перебувати, поки їм не виповниться 23 роки. При цьому неважливо, яку освіту вони здобувають — вищу, середню чи професійну.

Проживати надалі чи ні — вирішують самі діти.

Закон набуде чинності з наступного дня його публікації.

Окрім цього закону, Володимир Зеленський підписав низку інших — про відновлення відповідальності за брехню у деклараціях, про вакцинацію від COVID-19 та про ринок кормів в Україні.

Нагадаємо, що стало відомо, де президент України Володимир Зеленський планує відсвяткувати Новий рік. Наближене до президента джерело повідомило що Зеленський разом з сім'єю хоче полетіти в "літо" у теплі морські країни.

Сайт "Коментарі" повідомляє, що раніше глава держави розповів, коли в нашій країні переможуть олігархів і корупцію. За його словами, представники олігархії є членами парламенту і в їхньому володінні знаходяться всі телевізійні групи. Треба запобігти тому, щоб олігархи мали свої ЗМІ та доступ до влади. Тоді ситуацію вдасться хоч мінімально стабілізувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

боб

24 грудня 2020, 10:38

Кто твой отец ? - Вы , мистер Презедент ! - А кто твоя мать ? - Родина , мистер презедент...- А кем ты хочешь стать ? - Сиротой , мистер Презедент !


Новини