Головна Новини Політика президент Зеленський підписав указ: на скільки зросте чисельність армії України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав указ: на скільки зросте чисельність армії України

Президент Володимир Зеленський у Верховній Раді підписав указ про зміцнення обороноздатності країни

1 лютого 2022, 11:37 comments1081
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо зміцнення обороноздатності України. Згідно з указом президента чисельність української армії зросте на 100 тисяч людей. Про це глава держави заявив під час виступу у парламенті, повідомляє портал "Коментарі", посилаючись на трансляцію засідання.

Зеленський підписав указ: на скільки зросте чисельність армії України

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

У президентському указі є ще кілька цікавих моментів, які привертають увагу. Зокрема, йдеться про зростання зарплати військовим, що раніше анонсував міністр оборони України Олексій Резніков. Зарплата військовослужбовців має зрости та становити не менше трьох мінімальних зарплат в Україні.

Також має бути розроблена концепція із забезпечення житлом військовослужбовців. Щодо збільшення чисельності українського війська, то в Офісі президента розраховують, що армія розширюватиметься протягом найближчих трьох років. Тому армія збільшиться не одномоментно, а поступово протягом найближчих трьох років. 

В указі також прописано, що буде збільшено тривалість служби контрактників. Буде сформовано ще 20 професійних бригад.

При цьому Володимир Зеленський наголосив, що він вирішив підписати відповідний указ, зокрема визначивши, що потрібно збільшувати чисельність українського війська не тому, що Україна готується до війни, а тому, що хоче мати професійну армію, яка гарантує мир у майбутньому. 

Читайте на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський під час зустрічі з американськими сенаторами назвав хитрість, яку президент РФ Володимир Путін може використати для вторгнення в Україну. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини