Головна Новини Політика президент Зеленський: Перше щеплення від Covid зменшує ймовірність зараження на 76%
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: Перше щеплення від Covid зменшує ймовірність зараження на 76%

Після другої дози препарату людина отримує повний захист від Covid-19

15 березня 2021, 15:51
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що перша доза вакцини від коронавірусу знижує ймовірність зараження Covid-19 на 76%. За словами президента, після другої дози препарату людина отримує повний захист від Covid-19. Про це йдеться на офіційному сайті президента.

Зеленський: Перше щеплення від Covid зменшує ймовірність зараження на 76%

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

Він також додав, що у зв'язку з цим, громадянам не слід забувати про маски навіть зараз, коли вакцинація триває.

"Треба пояснювати людям, що перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76%. Тому шанси на зараження все одно залишаються. І тільки після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки. Тому ми не повинні забувати про маски навіть зараз, коли вакцинація вже йде", — сказав Зеленський.

Водночас в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що побічні ефекти від вакцинації проявляються тільки в 0,8% випадків, важких випадків не зафіксовано.

Додатково міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що Європейське агентство з лікарських засобів вже офіційно заявило, що вакцина AstraZeneca абсолютно не збільшує ризику утворення тромбів.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Європейське агентство лікарських засобів (ЕМА) повідомило, що не схвалить російську вакцину від коронавірусу "Супутник V" у квітні. Це може статися не раніше травня.

Також до цього головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна планує видавати міжнародні сертифікати про вакцинацію від коронавірусу. Ніяких інших "імунних паспортів" Україна вводити не планує. Ляшко додав, що якщо певна країна потребуватиме при перетині кордону таке свідоцтво про вакцинацію, українці зможуть його отримати безкоштовно у два кліка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини