Головна Новини Політика президент Зеленський особисто зустрівся з соратником Путіна: про що говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський особисто зустрівся з соратником Путіна: про що говорили

Зеленський подякував за фінансову та гуманітарну допомогу для України від Сербії

18 липня 2024, 20:55 comments1152
Поділіться публікацією:

 Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Сербії Александром Вучичем, щоб обговорити безпекові виклики. Зустріч відбулася в рамках четвертого саміту Європейської політичної спільноти. Як зазначено на офіційному сайті президента України, Зеленський подякував Вучичу за надану фінансову та гуманітарну допомогу Україні, а також відзначив участь Сербії в першому Саміті миру та приєднання країни до Спільного комюніке.

 Зеленський особисто зустрівся з соратником Путіна: про що говорили

Зустріч Зеленського з Вучичем (фото з відкритих джерел)

Зеленський та Вучич обговорили розвиток двосторонніх відносин і узгодили перебіг виконання попередніх домовленостей. Окрема увага під час зустрічі була приділена безпековим та політичним викликам як у регіоні, так і на глобальному рівні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що президент Сербії дав пораду Шольцу щодо війни в Україні. Президент Сербії Александар Вучич закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца якомога швидше погодитись на припинення вогню в Україні. За словами Вучича, це рішення потрібно прийняти якнайшвидше, а умови обговорити у майбутньому. 

Александар Вучич дав інтерв’ю німецькому виданню Handelsblatt у якому розповів про пораду, яку б він дав Олафу Шольцу щодо війни в Україні. За словами сербського лідера, в Україні потрібно встановити швидке перемир’я припинивши вогонь.

Президент Сербії пропонує німецькому канцлеру умови припинення вогню між Україною та Росією обговорювати вже після перемир’я.

Заяви Александара Вучича прозвучали перед візитом Олафа Шольца до Сербії, який запланований на 18 липня. Лідери обох країн планують обговорити угоду щодо видобутку літію. За словами Вучича, китайці висловили зацікавленість у видобутку літію в Сербії, однак Бєлград вирішив обговорити це питання з ЄС, адже "лояльний до Європи".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини