Головна Новини Політика президент Зеленський оголосив 23 січня днем загальнонаціональної жалоби в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський оголосив 23 січня днем загальнонаціональної жалоби в Україні

Це пов'язано з пожежею в Харкові, яка забрала життя 15 осіб

22 січня 2021, 12:22
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський оголосив 23 січня днем загальнонаціональної жалоби через пожежу в харківському будинку для літніх людей, яка забрала життя 15 осіб. Про це він заявив під час робочого візиту до Харкова 22 січня, повідомляє Україна Зараз.

Зеленський оголосив 23 січня днем загальнонаціональної жалоби в Україні

Президент Зеленський. Фото: УП

Указ про оголошення жалоби буде підписаний найближчим часом.

Під час робочої поїздки Зеленський попрямував до будинку престарілих, який згорів 21 січня. Пожежа забрала життя 15 людей. На місце подій президент приїхав із заступником глави ОП Кирилом Тимошенком, виконуючим обов'язки мера Харкова Ігорем Тереховим і головою Харківської ОДА Айною Тимчук.

Після огляду місця трагічної пожежі Зеленський збирається заслухати звіт урядової комісії, яка займається розслідуванням події.

Комісія також повинна пропрацювати та запропонувати механізми, які дозволять не допустити повторення подібного в майбутньому.

Відомо, що будинок престарілих під назвою "Золотий час" працював нелегально і не був офіційно зареєстрований в державних установах.

Попередньою причиною пожежі стало необережне поводження з електрообігрівачами, яке призвело до загоряння.

На цей момент правоохоронці вже затримали 4 людини, серед яких власник будинку, орендар і його дружина, яка була директором будинку для людей похилого віку та адміністратор.

Розслідування опрацьовує три основні версії пожежі — це підпал, коротке замикання проводки та необережне поводження з приладами або вогнем.

Також ми повідомляли про те, що в центрі Мінська невідомий чоловік скоїв самопідпал, він отримав більше ніж 50% опіків тіла.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/u_now/9809
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини