Головна Новини Політика президент Зеленський несподівано зголосився зустрітися з президентом Бразилії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський несподівано зголосився зустрітися з президентом Бразилії

Володимир Зеленський вважає, що йому є про що поговорити з президентом Бразилії – потрібна зустріч

3 червня 2023, 16:02
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність зустрітися зі своїм бразильським колегою Луїсом Інасіу Лулою та Сілвою. Глава української держави вважає, що політики мають теми для розмов. Як повідомляє портал "Коментарі", про це президент заявив в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ.

Зеленський несподівано зголосився зустрітися з президентом Бразилії

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Я не перший раз публічно і не публічно, через когось, через медіа і напряму президентові Лулі, і можу вкотре ще раз підтвердити — я зацікавлений у зустрічі із президентом Лулою. Я зацікавлений, щоб у мене була зустріч. Я пропонував у будь-якому форматі", – сказав президент України.

Зеленський нагадав, що від нього особисто президент Бразилії отримував запрошення відвідати Україну, щоб відверто поговорити.

За словами українського лідера, його команда пов'язувалась з адміністрацією президента Лули, коли він проводив зустрічі в Іспанії, Португалії, він був у Європі.

"Я думав скористатися цим часом, тому що відстань вже менша, і я хочу, щоб він знайшов час. Потім у мене були на G7 зустрічі різні, і навіть хтось казав, що ми не знайшли… це маячня", — додав президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" – після саміту G7 президент Бразилії образився на Зеленського.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Бразилії Лула да Сілва, який раніше закликав українську владу відмовитися від Криму заради припинення війни, виступив із новими "мирними" ініціативами. Саме після візиту до Китаю. Тепер він закликає міжнародну спільноту "переконати" президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна домовлятися. Про що говорять посилені "миротворчі" пориви лідерів низки країн? Які ризики та можливості для України виникають через ті ж пропозиції та Сілви про створення групи країн для посередництва у припиненні війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини