Головна Новини Політика президент Зеленський назвав три пріоритети України на саміті НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав три пріоритети України на саміті НАТО

Президент України Володимир Зеленський оголосив про три основні пункти, що будуть обговорюватись на другому дні саміту НАТО.

12 липня 2023, 11:29
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський оголосив три основні пункти з які будуть підніматись під час другу дня саміту НАТО у Вільнюсі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на соцмережі Зеленського.

Зеленський назвав три пріоритети України на саміті НАТО

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Першим пріоритетом Володимир Зеленський назвав нові військові пакети озброєння для української армії та її підтримки на полі бою проти російських сил. Другим пунктом виявилось запрошення України до НАТО.

"Потребуємо розуміння, що ми маємо це запрошення на той час, коли безпекова ситуація це дозволить", — повідомив Зеленський.

Це питання викликало різку критику у президента України під час дороги на саміт НАТО 11 липня. За словами Зеленського нові формулювання, які обговорюються без України на саміті військового альянсу у Литві є "безпрецедентними й абсурдними". Зеленський пояснив, що у відсутність часових рамок запрошення України до НАТО надасть Росії й надалі чинити терор на українських територіях.

Останнім, третім пунктом Володимира Зеленського на другому дні саміту будуть гарантії безпеки для України, поки країна буде йти до вступу до НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що представник США Джон Кірбі відповів на слова президента України Володимира Зеленського, який назвав останні зміни на саміті НАТО "безпрецедентними та абсурдними".

Також "Коментарі" писали про посла Сполучених Штатів у НАТО Джуліанну Сміт, яка відреагувала на критику Зеленського. За її словами НАТО 500 днів підтримує Україну і буде це робити й надалі. Окрім того, Сміт вказала, що президент України Володимир Зеленський надсилає дуже сильний сигнал президенту РФ Володимиру Путіну під час саміту НАТО у Вільнюсі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини