Головна Новини Політика президент Зеленський назвав рішення Заходу, яке здатне поставити Путіна на місце
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав рішення Заходу, яке здатне поставити Путіна на місце

Президент наголосив, що Україна не погодиться на будь-які гарантії безпеки, якщо нам пропонують це як альтернативу союзу безпеки

1 липня 2023, 16:02 comments4140
Поділіться публікацією:

Повноцінне членство України в Північноатлантичному альянсі стало б жорсткою відповіддю на те, що світ не боїться будь-якого агресора. До того ж, це поставило б на місце російського диктатора Володимира Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спілкування з іспанськими журналістами зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський назвав рішення Заходу, яке здатне поставити Путіна на місце

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Важливо поставити Путіна на місце і сказати, що ми не боїмося тебе. І членство України в НАТО — це одна з відповідей, яка фіксує, що світ не боїться будь-якого агресора. І він буде на самоті і точно програє", — зазначив президент.

Володимир Зеленський зазначив, що саме тому Київ так активно просуває питання про те, щоб на саміті у Вільнюсі отримати офіційне запрошення на вступ до Альянсу. Це стало б справжнім сигналом не лише для України про те, що Захід готовий об'єднуватися перед новими викликами, а й стало б жорстким сигналом для авторитарних режимів.

За словами президента, Україна ніколи не погодиться на альтернативу НАТО. Якщо Києву пропонуватимуть будь-які інші гарантії безпеки, то вони можуть бути лише тимчасовим етапом повноцінного членства в Альянсі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський назвав два чинники, які уповільнили контрнаступ ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що Захід активно обговорює гарантії безпеки для України, які можуть бути надані на саміті НАТО у Вільнюсі 11-12 липня. В Офісі президента попередили, що Володимир Зеленський буде особисто присутній на цьому заході лише за умови, що Україна отримає там задовільний результат. Як оцінюєте таку позицію? Що ми, найімовірніше, отримаємо (і в якому вигляді), а на що точно не варто розраховувати? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини