Головна Новини Політика президент Зеленський назвав рік, коли Росія знову піде в атаку, якщо заморозити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав рік, коли Росія знову піде в атаку, якщо заморозити війну

Володимир Зеленський закликав не допустити "заморозки" війни в Україні

5 жовтня 2023, 14:52
Поділіться публікацією:

Не можна допустити, щоб почав здійснюватись сценарій "заморозки" війни Росії проти України. Якщо цей механізм буде запущено, країна-агресор зможе відновити військовий потенціал вже до 2028 року, після чого спробуватиме атакувати інші країни. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час виступу на саміті Європейської політичної спільноти зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський назвав рік, коли Росія знову піде в атаку, якщо заморозити війну

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Глава української держави зазначив, що Росія розглядає різні сценарії на найближчі роки, один з них – особливо небезпечний. Президент наголосив, що якщо в цій агресії проти України буде будь-яка пауза чи заморозка ситуації, буде новий критичний момент у 2028 році.

"Якщо Росії дати адаптуватися зараз, то в 2028 році Кремль зможе відновити розбитий нами військовий потенціал і Росія матиме достатньо сили атакувати країни, які знаходяться у фокусі російської експансії. Крім України, це точно країни Балтії і точно ті країни, на території яких присутня російський контингент. Це чітка інформація від нашої розвідки", — сказав він.

Зеленський додав, що Росія шукає можливості заморозити ситуацію та адаптуватися, робить висновки зі своїх помилок та готується йти далі.

"Будь ласка, пам'ятайте, що найбільш небезпечний ворог це той, хто зробив висновки та підготувався до наступного удару на основі цих висновків", — сказав він.

Президент підкреслив, що Москва чітко окреслює свою амбіцію захопити більше імперського простору і не дозволити Європі бути простором вільних націй та демократій.

У цьому війна є базовим інструментом Росії — інструментом підкорення чи маніпулюванні іншими.

Зеленський додав, що Росія десятиліттями намагається тримати контроль над сусідами шляхом розпалювання війни та заморожування війни. Зокрема, вона завдала болю Молдові, намагалася розчавити та розділити Грузію, дестабілізувати інші частини Кавказу, душить Білорусь, а також намагається вирвати шматки з тіла України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Україну підштовхують до переговорів із РФ — чому йдуть натяки на зниження допомоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини