Головна Новини Політика президент Зеленський назвав мету неоголошеного візиту до Норвегії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав мету неоголошеного візиту до Норвегії

Володимир Зеленський пояснив, чому після візиту до США прибув до Норвегії.

13 грудня 2023, 11:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з президентом Джо Байденом у США прилетів з неоголошеним візитом до Норвегії та розповів про мету такого візиту в скандинавську країну.

Зеленський назвав мету неоголошеного візиту до Норвегії

Володимир Зеленський прибув до Норвегії. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський прилетів літаком до Осло для участі у другому саміті Україна-Північна Європа. За словами президента України мета такого візиту – це безпека та мир у Європі.

"Разом із лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції ми обговоримо зміцнення оборонної, політичної та економічної співпраці, а також наше спільне майбутнє в Європі. Наша мета – безпека та справедливий і міцний мир на континенті", — повідомив Володимир Зеленський у соціальній мережі X.

Крім зустрічі у форматі Україна-Північна Європа Володимир Зеленський також має відвідати норвезький парламент Стортинг та поспілкуватись з місцевими політиками та бізнесменами. Також президент України має переговори з Королем Харальдом V.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час зустрічі Зеленського та Байдена у Овальному кабінеті президент США звернувся з закликом до Конгресу. Джо Байден закликав Конгрес США прийняти відповідне рішення про виділення допомоги Україні, адже в іншому випадку це стане "подарунком" Путіна на Різдво.

Також "Коментарі" писали про представника адміністрації президента Росії Дмитрія Пєскова, який відреагував на візит Володимира Зеленського до США та його зустріч з президентом Джо Байденом. Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що прийнятті рішення між президентами не вплинуть на війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини