Головна Новини Політика президент Зеленський назвав головну причину його бажання зустрітися з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав головну причину його бажання зустрітися з Путіним

За словами українського президента, насамперед потрібно знайти формат, у якому буде розуміння, чи хоче Росія зупинити війну

22 березня 2022, 07:40 comments4018
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський упевнений, що без особистої зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним неможливо зрозуміти, на що готова РФ, щоб поставити крапку у війні. Як передає портал "Коментарі", про це глава держави заявив в інтерв'ю громадським мовникам.

Зеленський назвав головну причину його бажання зустрітися з Путіним

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Президент вважає, що насамперед потрібно знайти формат, щоб зрозуміти, чи є бажання РФ припинити бойові дії в Україні.

Володимир Зеленський наголосив, без розуміння, що Росія хоче закінчити війну в Україні, немає сенсу обговорювати більш предметні та важливі питання.

Глава держави додав, якщо після його особистої зустрічі з Путіним стане зрозуміло, що Росія через ті проблеми, які у неї виникли, хоче закінчити війну, то є сенс продовжувати діалог і обговорювати компроміси. При цьому важливо розуміти, на що готова Росія, якщо Україна не готова прийняти ті вимоги, які сьогодні висуває Кремль.

Щодо компромісів чи тих пропозицій, які озвучує Москва щодо України, то Володимир Зеленський припустив, що приймати чи не приймати ці вимоги – має вирішити сам український народ на референдумі. Це стосується питань гарантій безпеки, тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

Зеленський додав, що він уже доніс інформацію до всіх переговорних груп, що перш ніж вносити ті чи інші зміни в українське законодавство – має бути розуміння та злагода всередині українського суспільства, а отже, без референдуму ці питання не вирішити.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден їде до Європи: експерти розповіли, чому саме зараз це важливо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини