Головна Новини Політика президент Зеленський назвав єдину країну, яка здатна вплинути на Путіна та зупинити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав єдину країну, яка здатна вплинути на Путіна та зупинити війну в Україні

Президент України впевнений, що Китай може впливати на Росію

4 серпня 2022, 09:54 comments2313
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський шукає нагоди поговорити з китайським лідером Сі Цзіньпіном про війну, яку розв'язала Росія. Зеленський вважає, що Китай на сьогоднішній день – це єдина країна, яка має важелі впливу на російське керівництво і особисто Сі Цзіньпінь здатна переконати Путіна припинити війну проти України. Як передає портал "Коментарі", про це лідер українців заявив китайському виданню South Chana Morning Post.

Зеленський назвав єдину країну, яка здатна вплинути на Путіна та зупинити війну в Україні

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Варто зазначити, що розмова між Зеленським та журналістами відбувалася по відеозв'язку Zoom. Це інтерв'ю азіатському ЗМІ стало першим за повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Володимир Зеленський заявив про своє бажання поговорити відкрито та прямо з китайським лідером. При цьому глава української держави зазначив, що в нього вже відбулася така розмова приблизно рік тому.

Президент зізнався, що, починаючи з 24 лютого, коли Росія розпочала своє повномасштабне вторгнення, українські дипломати не припиняли спроб достукатися до китайської сторони, просили про пряму розмову на рівні глав держав, але поки що безрезультатно. Володимир Зеленський заявив, що така розмова була б дуже корисною.

Зеленський назвав Китай головним економічним партнером Росії, який здатний "поставити Росію на місце".

Президент України вважає, що якщо Москва втратить китайський ринок, то опиниться у повній ізоляції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія знайшла спосіб доставляти нафту в обхід санкцій: яка країна їй у цьому допомагає

Також видання "Коментарі" повідомляло – у розвідці встановили ще одну причину, чому росіяни влаштували теракт у Оленівці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини