Головна Новини Політика президент Зеленський назвав єдине рішення НАТО, яке не дозволить ламати лад життя в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав єдине рішення НАТО, яке не дозволить ламати лад життя в Європі

Президент наголосив, що геополітична визначеність для України та для всієї Європи є надзвичайною цінністю

сьогодні, 07:05 comments1689
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський обговорив із генеральним секретарем НАТО Марок Рютте членство України в НАТО. український лідер упевнений, що лише це рішення гарантує безпеку в Європі та стійкий мир на довгі роки. Як передає портал "Коментарі", про це Володимир Зеленський розповів у своєму традиційному відеозверненні до українців.

Зеленський назвав єдине рішення НАТО, яке не дозволить ламати лад життя в Європі

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"Усім нам у Європі однаково це потрібно – Україна в Альянсі. І не тільки заради більшої спільної сили, не тільки тому, що це просто справедливо і заслужено для українців, а й тому, що тільки завдяки повній інтеграції України — чіткому нашому становищу в Євроатлантиці — можна надійно прибрати стару та злочинну російську спокусу ламати порядок життя у Європі", – наголосив український лідер.

За його словами, геополітична визначеність для України та для всієї Європи є надзвичайною цінністю. Саме це – надійний фундамент миру, коли немає жодного недостатньо захищеного місця в архітектурі безпеки Європи.

Зазначимо, у свою чергу новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте під час першого закордонного візиту до Києва підтвердив, що українське питання стане його ключовим пріоритетом у роботі на цій посаді. Про це Рютте заявив на прес-конференції у Києві.

"Це було важливо для мене – приїхати в Україну на початку мандату, щоб абсолютно чітко показати і вам, народу Україну, і всім, хто спостерігає, що НАТО продовжує підтримувати Україну. Я вважаю своїм пріоритетом та привілеєм як генсека НАТО посилити цю підтримку та забезпечити , що Україна візьме гору (у цій війні. – ред.)", – підкреслив Рютте.

Генсек пояснив, що підтримка України потрібна також самим союзникам. Вони добре знають, як важливо бути разом із Україною у ці складні часи. Саме тому вони так прихильні до підтримки України, адже безпека України має значення для безпеки західної цивілізації, а боротьба українців за свободу відображає принципи та цінності колективно Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини