Головна Новини Політика президент Зеленський назвав дві країни, які можуть бути посередниками у разі переговорів із РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав дві країни, які можуть бути посередниками у разі переговорів із РФ

Президент вважає, що США та КНР можуть допомогти із встановленням справедливого миру

4 липня 2024, 12:55
Поділіться публікацією:

США та Китай можуть стати посередниками у разі переговорів із Росією. Це дозволить закінчити війну для України за справедливих умов. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Bloomberg" зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський назвав дві країни, які можуть бути посередниками у разі переговорів із РФ

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Я думаю Америка, Китай. Я думаю удвох. Я знаю, що у них є між собою дуже великі питання. Я це розумію. Але мені здається, якщо ми хочемо, щоб ця війна закінчилася справедливо для України, для всього світу, їм прийдеться знаходити десь якісь позиції, щоб зупинити Путіна разом. Кожен по-своєму, але разом", — сказав президент.

В іншому випадку, за словами президента, буде запропоновано закінчення війни, яке не буде справедливим для України.

Президент пояснив, що Росія гратиме, Путін бачитиме, що більшість світу не на боці України та світ розділений. Він працює над цим, і його команда постійно над цим працює.

"Тому, як на мене, найпотужніший – це взаємний тиск США та Китаю", — констатував Володимир Зеленський.

Зазначимо, у цьому інтерв'ю Володимир Зеленський не виключив, що Путіна запросять на наступний Саміт миру.

При цьому Володимир Зеленський уточнив, якщо Росії та Україні вдасться знайти спосіб сісти за стіл переговорів, він не чекає, що Путін у них братиме участь особисто і "найближчим часом", оскільки вважає, що російський президент "занадто наляканий, щоб приїхати" .

Раніше в інтерв'ю "Time" глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Україна розраховує на проведення другого саміту миру у Саудівській Аравії до кінця поточного року.

ЗМІ зазначає, президент Володимир Зеленський після повернення з першого саміту, що відбувся в Швейцарії, сказав, що "ніяких пауз зараз" бути не повинно. Він вважає, що зроблено "перший відчутний крок до миру". Андрій Єрмак, який займався організацією та залученням учасників до першого саміту, готується до великого випробування – зустрічі з представниками Росії. Як відомо, раніше Україна говорила, що Росія може взяти участь у другому саміті – щоб передати їй напрацювання щодо встановлення миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини