Головна Новини Політика президент Зеленський на саміті G20 озвучив дві умови припинення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський на саміті G20 озвучив дві умови припинення війни

Звернувшись по відеозв'язку до учасників саміту G20, президент Володимир Зеленський заявив, що Росія має вивести війська за кордони 1991 року

15 листопада 2022, 08:00 comments1340
Поділіться публікацією:

Росія як країна, яка розв'язала війну проти України, має виконати дві умови, щоб війна припинилася. Перша умова – вивести свої війська за межі 1991 року. Друга умова – виплатити репарації Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі", посилаючись на The Guardian.

Зеленський на саміті G20 озвучив дві умови припинення війни

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офіса президента

Виступаючи на саміті, президент України закликав світову спільноту "закріпити ключовий елемент архітектури післявоєнної безпеки", щоб запобігти повторенню російської агресії.

"Після здійснення всіх антивоєнних заходів документ, який підтверджує закінчення війни, має бути підписаний сторонами", — заявив Володимир Зеленський.

Варто звернути увагу на один ключовий момент, протягом усього виступу Володимир Зеленський наголосив на тому, що він звертався до країн G19, виключивши з їхнього списку Росію. Також глава української держави висловив подяку всім світовим лідерам за те, що ті зайняли стійку позицію, давши зрозуміти, що "не може бути виправдань ядерного шантажу".

Зазначимо, спікери Кремля, включаючи самого Путіна, іноді використовують загрози застосування ядерної зброї в Україні. Такі погрози з боку Москви спрямовані й у бік Заходу, що постачає озброєння Києву.  

Читайте також на порталі "Коментарі" — радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав щонайменше 4 причини, чому наступ ЗСУ продовжиться навіть узимку.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорить те, що відбувається на Херсонщині – де ще очікується "жест доброї волі" окупантів. Експерти розібрали ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини